Berhenti Obses Dengan Channel

Tahun 2018 ni ada satu benda yang saya belajar dalam marketing, iaitu:.Berhenti obses dengan ‘channel’..Masa muda¬≤ dulu kalau tanya apa channel marketing favorite, tanpa segan silu saya akan cakap “Channel A!”.Dan mula lah dengan 1,001 sebab kenapa Channel A lebih baik dari Channel B, C, D, Z..Punyalah semangat sampai dah nak insytihar perang kat siapa¬≤ […]

Cerita Pasal Segmen

Kalau tuan/puan ada Instagram (IG), perasan tak satu perkara pasal ‘micro influencer’ ni? Ada sorang tu, kerja dia tangkap gambar kat tepi pantai, lepas tu dalam kereta depan stereng. Ramai je orang like & komen gambar-gambar dia. Ada sorang tu, jenis hipster sikit, pantang pergi tempat yang IG-worthy, mesti nak tangkap gambar. Dan orang macam […]

Nota Pendek: Mencari Formula Kemenangan

Ada orang, by luck, bila buat iklan boleh jumpa terus ‘winning formula’. Terus kekalkan formula tu, ulang berkali-kali sampai tahap limit dia. Dan ada orang (macam saya sendiri), terpaksa mencuba berkali-kali baru jumpa winning formula tu. Seronoknya bukan main. Cuma kalau kita buat berkali-kali ni, sebenarnya secara ‘halus’ kita belajar langkah demi langkah atau flow […]

Salam Dunia!

Assalamualaikum & hi! Saya Amirul Faisyal, boleh panggil saya Amirul. Ini blog kali kedua buat, lepas percubaan pertama tahun 2017 diakhiri dengan ‘server hosting’ ditutup. Jadi kena pindah ke server lain, dan hasil tulisan sebelum ni, kebanyakannya gagal diselamatkan. InsyaAllah saya akan tulis balik apa yang saya pernah terbitkan sebelum ni, buat rujukan tuan/puan pembaca […]